Assemblin El

Johan Hellman, Projektledare

Martin & Serveras nya centrallager i Enköping står klart. Assemblin El i Västerås har ansvarat över totalentreprenaden av elcentraler och laddstolpar för elbilar.

På Martin & Serveras nya centrallager är det full fart. Den 35 000 kvadratmeter stora byggnaden tog bara nio månader att färdigställa. Nu arbetar här runt 300 anställda på lagret som är en sammanslagning av Västerås- och Årsta-lagren.

Johan Hellman, projektledare på Assemblin El i Västerås visar oss runt. Långa rader av pallstallage håller på att fyllas och utleveranser är i full gång. På parkeringen står redan elbilar och laddas i laddstolpen ECO One.

Johan berättar att detta är det första stora projekt de köper från Eldon Installation. Man har tidigare testat produkterna i mindre projekt och varit mycket nöjda.

Kvalitet är viktigt, Eldon Installation är duktiga på att rita, de har bra konstruktörer och det blir tydligt, säger Johan.

Det viktigaste vid val av leverantör enligt Johan är kvalitet och pris.

Vid större projekt är priset mer avgörande, det är viktigt att hålla marknadspriser, säger Johan.

Hos Martin & Servera var första gången de installerade laddstolpar. Men fler kommer det nog att bli när elbilarna inte verkar försvinna i första taget.

Assemblin El i Västerås är 55 montörer och sju projektledare vilket gör det möjligt att ta sig an stora projekt. Ibland samarbetar man dock med de andra filialerna i regionen, bland annat Köping, Uppsala och Strängnäs. Storleken på projekt varierar men Assemblin gör mest företags- och industrilokaler.

För Assemblin i Västerås är det smidigt med närheten till produktionen hos Eldon Installation.

Det blir mer som ett samarbete. Man kan åka förbi och se hur det ser ut och eventuellt göra anpassningar i produkten så att det underlättar för oss att installera. Eldon Installation är flexibla och har varit mycket lyhörda och anpassat konstruktionen efter våra önskemål. Det är en stor fördel, tillägger Johan.