HT Ställverk

Tillverkar lågspänningsfördelningar i Nässjö

Nässjö-företaget HT Ställverk tillverkar lågspänningsfördelningar upp till 5 000 A. Och precis det, att leverera allt från lägenhetscentraler till ställverk har kommit att bli lite av deras specialitet.

När jag frågar vd:n Magnus varför har tror att det har blivit så, svarar han:

 

Vår personal har lång erfarenhet och stor kompetens inom alla typer av lågspänningsfördelningar. För industrier och sjukhus som behöver hela kedjan från lågspänningsställverk till transformatorburar och centraler är det ett bra val att lägga hela projektet hos en leverantör.

 

Att följa Magnus Janssons historia är som att få sig en historielektion i Eldon Installations och HT Ställverks gemensamma resa. Magnus, som är vd på HT Ställverk sedan 2007, kom till smålandsstaden Nässjö, precis som många andra, för bandyn.

Från el-utbildningen var det sedan ett enkelt steg att 1985 börja på, den då största arbetsgivaren i Nässjö, Eldon, som centralmontör.

 

Från lärlingslön till säljare och säljledare. När Eldon avvecklade ställverksavdelningen 2001 startade Hans och Tony, två arbetskamrater från Eldon, HT Ställverk.

 

Jag värvades till HT Ställverk 2006, då med fokus på försäljning. Ett år senare fick jag frågan om att ta över rollen som vd.

 

Det är ingen hemlighet att samarbetet mellan Eldon Installation och HT Ställverk är nära. Sedan 2018 ägs HT Ställverk av Simonssongruppen, som också investerat i Eldon Installation. I mars 2020 blev de även sambos.

Det är ju lite speciellt att bo ihop med någon som är ens leverantör. Men vårt gemensamma mål; att leverera kvalitativa produkter och ha nöjda kunder är enklare att nå med tätt samarbete, säger Magnus.

 

Men det är inte bara för att det är enkelt som de väljer Eldon Installations produkter:

 

Det är marknadens bästa produktsystem för ställverk och centraler. Mycket kvalitativt och flexibelt. Det kan låta som tomma ord, men det är det inte. Det är det bästa systemet helt enkelt.

 

Nöjda kunder är det viktigaste som finns för HT Ställverk, och för kunderna är kvalitet, kompetens och support prioritet nummer ett.

 

Vi jobbar bara med kända varumärken som håller hög kvalitet och lång hållbarhet. Vi bollar alltid idéer och kunskap med våra kunder och ibland hjälper vi till med platsmontage ute hos kunden.

 

HT Ställverk har en spännande historia, men Magnus är fullt fokuserad på framtiden:

 

Idag jobbar vi för att bli en av de största leverantörerna inom lågspänningsfördelningar. Mitt jobb är att utveckla oss och bearbeta marknaden så att vi når våra mål.