Urban Lundgren Elutrustningar

Urban Lundgren, Ägare & VD

Urban Lundgren Elutrustningar erbjuder konstruktion och montering av elfördelningar främst till fastighetsmarknaden i Stockholmsområdet.

I Solna i Stockholm ligger en liten verkstad med 2 anställda, Urban Lundgren Elutrustningar AB. När Urban startade 1999 tog han över lokalen efter sin far som fram tills dess sålt styrutrustningar från Eldon. Idag bygger Urban Lundgren serviser och centraler upp till 800 A till bostäder och kontor runt om i Stockholm. Kunderna är fastighetsbolag samt små till medelstora installatörer och en del större, bl.a P&B.

De flesta av Urban Lundgrens kunder är stamkunder och ”de kommer tillbaka eftersom vi gör ett bra jobb”, säger Urban. Läget i Solna gör det smidigt för kunderna att komma in och hämta grejer men det kan vara lite bökigt med transporter ibland, medger Urban och skrattar lite.

Kvalitet är viktigast
Urban Lundgren har byggt med Eldons produkter från starten -99 men samarbetet har ökat under det senaste året. ”Nu köper jag så mycket jag kan från Eldon men en del fastighetsbolag kräver ibland ett visst fabrikat” säger Urban Lundgren. Som exempel nämner Urban att de levererat Eldons centraler till Arlanda men med ett annat fabrikat på säkringarna.

De viktigaste faktorerna vid val av leverantör enligt Urban är leveranssäkerhet och kvalitet. ”90 procent av våra kunder vill inte ha billigt utan bra kvalitet och rätt från början. Eldon har bra leveranssäkerhet och bra kvalitet, särskilt nu med komponenter från Siemens i sortimentet” säger Urban.

Höga krav
En hel del av jobben är ROT-jobb i gamla fastigheter bland annat på Östermalm. Dessa kräver större kunskap och att man åker ut på plats och tittar för att göra speciallösningar som skall passa i befintlig byggnad. Dessa kunder har ofta speciella önskemål och höga krav på kvalitet. ”Med Eldons kunskap och breda sortiment hittar vi alltid bra lösningar tillsammans” säger Urban.