Campingcentraler

Uttagscentraler för camping & marinor

Eldon Installation erbjuder smarta lösningar för dig som campingägare där du kan bestämma om du vill ge gästerna fri tillgång till el eller debitera för exakt förbrukning. Våra campingcentraler finns med dubbla CEE-uttag och lämpar sig även bra för marinor.

Alla insatserna är utrustade med en personskyddsbrytare till varje uttag. Insatserna finns med fritt uttag eller med olika typer av mätning, från manuellt avläsningsbara mätare till mätning med styrning och insamlingsmätning.

 

Camp Complete – campingcentralen som ger dig full kontroll över anläggningen

Insatsen i Camp Complete innehåller en styrbar mätarfunktion med en RFID-lösning. Varje campinggäst får en RFID-bricka för identifiering. Konceptet innehåller även en styrbar mätare för IMD-lösning som möjliggör att varje användares förbrukning mäts och lagras. Systemet kan integreras med campingens ordinarie bokningssystem för enkel och tidsbesparande kundhantering för dig som campingägare. Det är också fördelaktigt för campingens säsongsgäster som då kan styra sitt uttag via sms eller app för smartphone. 

 

Camp Measure

Detta konceptet innehåller också en mätarfunktion där förbrukningen läses av manuellt vid campingcentralen. Användaren kan här liksom Camp Complete, använda RFID-bricka för att identifiera sig.

 

Camp Basic

I Basic-utförandet finns en insats med fritt uttag för konstant ström utan mät- eller styrfunktion. Denna campingcentral lämpar sig bra när campingägaren vill ha fasta priser utan hänsyn till elförbrukningen.

 

Individuell mätning & debitering (IMD)

IMD innebär att man mäter varje campinggästs egen förbrukning av el.

Genom att koppla förbrukningen till individuella användare skapar man ett incitament till campinggästen att vara mer sparsam för sin egen ekonomi och för miljön. Detta leder till en lägre totalförbrukning av el och skapar rättvisa då varje campinggäst får stå för sin egen förbrukning. Mätsystemet ger en säker och mätbar lösning som gör att campingägaren kan följa elförbrukningen direkt via bokningssystemet.Hur fungerar IMD på en campinganläggning?En central CMU-enhet kopplas in och kommunicerar sedan med alla campingcentraler som är anslutna till systemet.

 

Vad behöver jag som campingägare införskaffa för att kunna installera IMD?

 • En mätare kopplas in i varje uttag
 • Dator eller smartphone
 • En CMU-enhet som är en databas i ”molnet” där t ex säsongsgäster själva kan logga in och styra sitt uttag och där administratören har tillgång till all information

 

Vilka är fördelarna?

 • Säkerhet – Du kan enkelt slå av strömmen till de uttag som inte används
 • Tidsbesparing och bekvämlighet – Styr eluttaget på distans från din dator eller smartphone
 • Rättvisa – Varje campinggäst betalar för sin egen förbrukning
 • Miljövänligt – Lägre totalförbrukning av el
 • Enkelhet – Se och övervaka din förbrukning som ger enkla underlag till att debitera

 

Med IMD kan du som campingägare styra din anläggning direkt från datorn. Du kan
för enkelhetens skull koppla ihop lösningen med ert bokningssystem. En lösning
som är både tidsbesparande och snäll mot miljön.

Styr över uppvärmning och användningen av el i stugor med ECO Control

ECO Control är en styrenhet som ger campingägaren möjlighet att styra över uppvärmning och användning av el i stugor. Den kan styras med lokal knappsats, smartphone-app eller via sms. Detta innebär att du som campingägare kan ha full kontroll över dessa kanaler. Exempelvis kan du se till att värmen inte är igång på sommaren eller kunna starta värmen dagen innan gästerna anländer då det är kallt ute.

Enheten är även utrustad med uttag för en vattenmätare. På detta sätt kan man få en bild över den totala energiförbrukningen för hela anläggningen. Eldon Installation erbjuder ECO Control i ett Basic-paket där styrningen sker inne i stugan via lokal knappsats med hjälp av en RFID-bricka. I sortimentet finns även ett Premiumpaket där enheten dessutom kan fjärrstyras via smartphone eller dator.

 

Fördelar med ECO Control

 • Miljövänligt – värmen behöver inte vara på i stugan hela tiden
 • Går att koppla ihop med anläggningens ordinarie bokningsprogram
 • Rättvist – stuggästen betalar bara för sin förbrukning

Närmare 100 år i branschen

Sverige är ett av världens mest innovativa länder som gett världen blixtlåset, säkerhetständstickan, dynamiten, tetraförpackningen, Bluetooth, Skype och Spotify. Även inom Eldon Installation finns den svenska innovationskulturen där man utvecklats från att ha sålt rent el-materiel till smarta färdiga produkter som erbjuder maximal kundnytta.

 

Eldon Installations rötter går tillbaka till 1922.

Eldon grundades i Nässjö 1922 och hette från början Elektro Ljus & Kraft. Företaget sålde elmateriel och radioapparater och utförde elektriska installationer på den svenska marknaden.

1948, efter att ha utvecklat elektriska...

history-image