ECO One laddstolpar

ECO One laddstolpar

Industrin för elbilar blomstrar i takt med att ny teknologi växer fram och efterfrågan ökar. Till följd av detta finns ett stort behov av ökad laddinfrastruktur i hela landet och Eldon Installation möter behovet med laddstolpen ECO One. Vår mission är att kunna erbjuda marknaden kvalitetssäkrade produkter som är bra för miljön och genom lanseringen av ECO One kan marknaden tillgodoses med miljövänliga laddstolpar som, utöver kvalitet och funktion också är estetiskt fördelaktiga.

 

Originalet ECO One från Eldon Installation är svensktillverkad i aluminium med svart pulverlack och av högsta kvalitet. Laddstolpen kan levereras med uttag eller fasta kablar. Allt finns bakom individuella luckor som är dämpande och återfjädrande med möjlighet att ladda två fordon samtidigt. En ytterligare fördel med luckorna är skydd mot yttre påverkan. Under styrmodulen finns en LED-slinga som indikerar status för laddningen. ECO One är utrustad med en belysningspunkt som gör att den enkelt syns i mörkret och lyser upp sin omgivning.

Med möjlighet till Internetuppkoppling mot en webbportal har kunden full kontroll över laddstolpen. Eldon Installations syfte är att vara delaktiga i utvecklingen av ny infrastruktur för smarta laddstolpar och således bli det självklara valet av leverantör i Sverige.

 

Säkerheten är viktig!
Alla våra laddstolpar har möjlighet för uppdatering och diagnostik genom USB-uttag och är dessutom utrustade med personskyddsbrytare för högsta säkerhet. För säker och stabil montering används betongfundamentet EEOCF.

 

ECO One är ju snygg också!
Vi har lagt ner mycket arbete på att utveckla en snygg och elegant laddstolpe. Eftersom den kommer att stå uppställd på publika platser är det viktigt att den smälter in i omgivningen men samtidigt syns tydligt för elbilsföraren. ECO One är laddstolpen där kvalitet möter elegans.

 

ECO Laddkit med uttag för motorvärme och laddning för elbilen i samma insats
Eldon Installations insatskit för elbilsladdning och motorvärme sparar tid och pengar för kunden. Vårt laddkit är utrustat med en laddhandske för laddning av elfordon samt ett Schuko-uttag för övrig el som t ex motorvärmare. Det är ett enkelt sätt att konvertera motorvärmarcentralen till en laddstation för elfordon. Eftersom el redan är framdragen till centralen sparar kunden tid på kabeldragning och montering av markfäste.

 

Närmare 100 år i branschen

Sverige är ett av världens mest innovativa länder som gett världen blixtlåset, säkerhetständstickan, dynamiten, tetraförpackningen, Bluetooth, Skype och Spotify. Även inom Eldon Installation finns den svenska innovationskulturen där man utvecklats från att ha sålt rent el-materiel till smarta färdiga produkter som erbjuder maximal kundnytta.

 

Eldon Installations rötter går tillbaka till 1922.

Eldon grundades i Nässjö 1922 och hette från början Elektro Ljus & Kraft. Företaget sålde elmateriel och radioapparater och utförde elektriska installationer på den svenska marknaden.

1948, efter att ha utvecklat elektriska...

history-image