Effektstyrning

Om du ska installera flera laddstolpar på samma nät kan det vara bra att ansluta en belastningsvakt. Balanseringsvakten mäter kontinuerligt strömmen per fas i elnätet, styr belastningsnivån för varje pågående laddning och anpassar effekten så att elnätskapaciteten aldrig överskrids

Konceptet har visat sig vara användbart för att säkra elnätsstabiliteten och sänka installationskostnaden eftersom elnätet inte behöver vara dimensionerat för toppförbrukning. En annan fördel med systemet är att ägaren av laddstolparna kan fördela elektriciteten enligt önskemål om vissa laddstolpar behöver prioriteras, till exempel stolpar som används av utryckningsfordon
.Hur fungerar effektstyrning i en ECO One laddstolpe?

Balanseringsvakten finns förinstallerat i styrkortet och behöver aktiveras för att kunna användas. Den kommunicerar sedan med laddstolparna i elnätet och vid en överbelastning beordras laddstolparna att styra ner strömmen mot fordonet så att tillåten strömstyrka upprätthålls.

 

Fördelar

  • Tidsstyrning av laddning
  • Skydda elnätet
  • Begränsa effekttoppar
  • Mäta och reglera mot övriga laster i elnätet

 

Varianter

Mini

Effektstyrning mellan två uttag inom en och samma laddstolpe. Om den inkommande strömmen till laddstolpen är dimensionerad för max 32 A/400 V=22 kW så bestämmer systemet, baserat på konfigurering, till exempel att de båda anslutna fordonen laddar med 11 kW så att den totala effekten aldrig överskrider 22 kW och laddstolpen därmed inte överstiger kapaciteten av den inkommande strömmen.

 

Medium

Består av 5 st laddstolpar (10 laddplatser) där en av stationerna agerar GridController Kostnadseffektivt med liten installation Installation kan göras med mindre förarbete Denna lösning finns förinstallerad i styrkortet.

 

Garagelösning

Större installation där separat GridController (GCU100) installeras på samma nätverk för laddstolparna Projektering av själva installationen krävs för att få en så optimal reglering som möjligt.

Närmare 100 år i branschen

Sverige är ett av världens mest innovativa länder som gett världen blixtlåset, säkerhetständstickan, dynamiten, tetraförpackningen, Bluetooth, Skype och Spotify. Även inom Eldon Installation finns den svenska innovationskulturen där man utvecklats från att ha sålt rent el-materiel till smarta färdiga produkter som erbjuder maximal kundnytta.

 

Eldon Installations rötter går tillbaka till 1922.

Eldon grundades i Nässjö 1922 och hette från början Elektro Ljus & Kraft. Företaget sålde elmateriel och radioapparater och utförde elektriska installationer på den svenska marknaden.

1948, efter att ha utvecklat elektriska...

history-image