Motorvärmarcentraler

Eldon Installations motorvärmarcentraler finns med olika funktioner som passar för olika miljöer såsom bostadsrättsföreningar och offentliga anläggningar.

Våra motorvärmarcentraler kan anpassas efter varje enskild kunds behov av styrning och mätning. Sortimentet inkluderar även insatser med möjlighet till att ladda elfordon och motorvärmare i samma kapsling. För att du som kund lättare ska förstå de olika funktionerna och för att underlätta valet av lösning har vi skapat tre olika koncept, anpassade efter kundens behov. 

 

ECO Flex – Mät varje användares förbrukning
Insatsen Flex innehåller ett instrument för temperaturstyrt tillslag i kombination med en RFID-lösning (Radio Frequency Identification). Varje användare av systemet måste ha en RFID-bricka för identifiering. Varje användare har även en egen kalender där avresetider kan programmeras via webben. Flex-konceptet innehåller dessutom en mätfunktion som möjliggör att varje användares förbrukning mäts och lagras på användarens konto. Administatören kan sedan läsa av användarnas konton och debitera dem individuellt, en så kallad IMD-lösning. Denna lösning är lämplig då man vill ge en grupp användare tillgång till uttagen för motorvärmare i en anläggning, exempelvis för bostadsrättsföreningar, kommuner och arbetsplatser.

 

ECO Secure
ECO-Secure konceptet innehåller, precis som Flex, ett instrument för temperaturstyrt tillslag men saknar mätfunktion.

 

ECO Basic
I Basic-utförandet är insatsen för motorvärmare också utrustad med ett instrument för temperaturstyrt tillslag. Man ställer in planerad avresetid och uttaget slås på automatiskt i tid för att värma upp bilen tillräckligt beroende på yttertemperaturen. Basic lämpar sig för de flesta anläggningar där man vill ha fri tillgång för alla som har nyckel.Lösning för elbilen: ECO Laddkit
Eldon Installations laddkit för elbilsladdning och motorvärmare sparar tid och pengar för kunden. Vårt laddkit är utrustat med en laddhandske för laddning av elfordon samt ett Schuko-uttag för övrig el som t ex motorvärmare. Det är ett enkelt sätt att konvertera motorvärmarcentralen till en laddstation för elfordon. Eftersom el redan är framdragen till centralen sparar kunden tid på kabeldragning och montering av markfäste. Även vårt laddkit finns med mätning och styrning. 

Individuell mätning och debitering (IMD)

Med IMD kan varje användare debiteras för sin faktiska förbrukning, till exempel hyresgäster som har motorvärmare vid sin parkering. Systemet ger ökad rättvisa och därmed nöjdare konsumenter. IMD har också genom en mängd olika oberoende undersökningar bevisats att införandet av systemet leder till minskad totalförbrukning vilket har en positiv inverkan både på miljön och konsumenternas elkostnader. Mätsystemet ger en säker och mätbar lösning som gör att fastighetsägaren /förvaltaren och lägenhetsägaren/hyresgästen kan följa förbrukningen via internet och därmed påverka den.

Hur fungerar IMD?

En mätare installeras i varje eluttag samt en central CMU-enhet kopplas in och kommunicerar sedan med alla motorvärmare som är anslutna till systemet. Varje användare kan därmed aktivera sitt uttag för motorvärmare från frukostbordet på morgonen. Administratören når all information och får på så sätt enkla underlag för att fakturera.

 

Vad behöver jag för att installera en IMD-lösning?

  • En CMU-enhet som är en databas i ”molnet” där användare själva kan logga in och styra sitt uttag och där administratören har tillgång till all information
  • En mätare i varje motorvärmarcentral
  • Din egna dator

 

Vilka är fördelarna med IMD?

  • Ekonomiskt
  • Bekvämlighet – styr ditt eluttag på distans via smartphone eller dator
  • Miljövänligt – Låt temperaturen styra gångtiden för mindre miljöpåverkan
  • Rättvist – varje användare betalar för sin egen förbrukning
  • Enkelhet – varje användare kan se och bevaka sin förbrukning

Närmare 100 år i branschen

Sverige är ett av världens mest innovativa länder som gett världen blixtlåset, säkerhetständstickan, dynamiten, tetraförpackningen, Bluetooth, Skype och Spotify. Även inom Eldon Installation finns den svenska innovationskulturen där man utvecklats från att ha sålt rent el-materiel till smarta färdiga produkter som erbjuder maximal kundnytta.

 

Eldon Installations rötter går tillbaka till 1922.

Eldon grundades i Nässjö 1922 och hette från början Elektro Ljus & Kraft. Företaget sålde elmateriel och radioapparater och utförde elektriska installationer på den svenska marknaden.

1948, efter att ha utvecklat elektriska...

history-image