Laddstationer för publika miljöer med enkel hantering

Eldon Installations laddboxar och laddstolpar passar utmärkt i publika miljöer. Våra lösningar håller hög kvalitet, tål slitage och möter de höga säkerhetskrav som vi har i Sverige.

Vi finns med er från projektering till installation och skapar en lösning unikt anpassad efter era behov, såväl gällande produkter som betallösningar.

Enkel och flexibel lösning

Våra laddlösningar kommunicerar via OCPP 1.6J vilket innebär att om de är uppkopplade så kan ni använda de smarta funktioner med tillhörande tjänster som ni väljer hos er operatör.

Ni har även frihet att byta operatör om ni så vill. Det är helt upp till er att välja vilken operatör som är bäst för ert behov.

Funktioner som kommer med operatörsvalet är:

•                     Debiteringsfunktion
•                     Schemaläggning
•                     "Powerbank"*

*(pausa laddsessioner för att tillfälligt hjälpa kraftnätet)

Hållbarhet på riktigt

Våra laddboxar är skapade för nordiska miljöer. Chassit är gjort i plåt som är strukturlackerad svart. Laddboxen innehar certifikat för IK10 samt IP54 från Intertek. På insidan är vår laddbox uppbyggd med normkomponenter på DIN-skena.

Om något, mot all förmodan skulle behövas bytas ut så räcker det att byta ut den felande delen och inte hela boxen. Hållbarhet på riktigt helt enkelt.

Inbyggt skydd mot åska

Från och med maj 2024 ska alla laddpunkter som installeras för publikt bruk vara skyddade med överspänningsskydd.

Vi har överspänningsskydd inbyggda i våra laddboxar för publika platser. Elsäkerhet är alltid vår fokus.

Portabel laddlösning för flexibla behov

Med vår Move så kan ni erbjuda elbilsladdning på platser som inte har permanenta laddlösningar installerade, kanske på en festival? Koppla in en 3-fas kabel i laddstationen så är ni igång. Allt är förkonfigurerat - redo att använda.

Olika laddlösningar för olika behov

Ibland behöver laddningen gå extra snabbt. Oavsett vilka era behov är så har vi en laddlösning som passar era behov. Kanske vill ni installera laddstolpar som erbjuder laddlösningar för tung trafik som står parkerade under natten? Eller har ni servicefordon i rörelse som behöver kunna laddas snabbt?

Vi har lösningar för de flesta behov som yrkesverksamma fordonsparker har, t.ex. snabbladdare som fyller elbilens batteri 10%-80% på 13 minuter. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.