Om Eldon Installation

Med rötterna i den småländska myllan och med mer än 100 års erfarenhet bidrar vi till en säker och energieffektiv utveckling av samhället genom att leverera elfördelningssystem, lågspänningskomponenter och laddinfrastruktur. Eldon Installation har alltid stått för hög kvalitet i kombination med nytänkande, vilket har gett oss en ledande position på den svenska marknaden.

Vi brinner för att överträffa förväntningar och tror att nyckeln till framgång är kompetenta och engagerade medarbetare. Därför vågar vi säga att Eldon Installation är – en kraft att räkna med.

Vår Vision

”En ledande partner av el-don
för ett hållbart samhälle”

Vår Affärsidé

Eldon Installation är en ledande leverantör av kvalitativa och innovativa lösningar inom elfördelningssystem och laddinfrastruktur. Genom säkra och energieffektiva lösningar för den nordiska elmarknaden bidrar vi till utvecklingen av ett mer hållbart samhälle.

En del av Huset Invest

Huset invest är ett investmentbolag med rötterna i Jönköping. Bolagets målsättning är att tillsammans med grundare och entreprenörer var den bästa ägaren till små- och medelstora företag och utveckla dessa tillsammans med de som driver dem.

Huset invest eftersträvar en stark organisk utveckling i alla verksamheter, i vissa fall kompletterad med förvärv. Genom ett tätt samarbete mellan Huset invest och bolagens entreprenörer, i kombination med en väl utvecklad process, skapas värde som bidrar till en långsiktigt stark utveckling av verksamheterna över tid.

Vår Historia

Historien sträcker sig över 100 år. Allt börjar med ett ungt gift par, Karin & Josef Randholm, som 1922 grundade Elektro Ljus & Kraft utan några andra förutsättningar än vilja, optimism och energi.

Nässjö-företaget som utvecklats från en liten elinstallationsfirma i den småländska järnvägsstaden, till en stor bolagsgrupp, vidare till specialinriktat bolag på elfördelningar, eluttagscentraler och laddstationer.

Företaget sålde från start elmateriel och radioapparater och utförde elektriska installationer på den svenska marknaden.

1948 - efter att ha utvecklat elektriska kopplingslådor för spisar, startade företaget en tillverkning i ett nytt företag som man kallade Eldon. Den internationella expansionen startade på 60-talet genom öppning av fabriker i bland annat Nederländerna och Spanien. En stabil expansion följde under många år och 1963 genomfördes ett förvärv av den största svenska konkurrenterna.

Eldon AB noterades på börsen 1974, där bolaget var listat fram till 1999, då bolaget övergick i privat ägo. 2007 öppnas en toppmodern fabrik i Rumänien. Efter 2010 började man se behovet av ett tydligare fokus för de olika produktlinjerna inom Eldon.

Eldon Installation AB etableras 2016 ur Eldon-koncernen som spetskompetens för elfördelningar och installationsprodukter.

2017 förärvas Eldon Installation AB av Huset Invest AB. I Huset Invest får Eldon Installation en stabil och långsiktig ägare. Vi ser stora utvecklingsmöjligheter inom alla produktområden och har tillsammans med Huset Invest startat upp en kraftig expansionsfas.

2018 flyttar vi hem – tillbaka till Nässjö. Flytten har stärkt varumärket och främjat delaktighet och gemenskap inom företaget. Tillsammans har vi alla resurser som krävs för att lyckas.

2022 börjar vår satsning elbilsladdning. Vi har erbjudit produkter sedan 2016 men det var först 2022 som produkterna efterfrågades på en allt högre nivå. Vi lanserar ytterligare ett antal säkra och smarta ladd-produkter.

2024 lanserar vi vår rebrand och en ny hemsida. En uppfräschning som anpassar oss för framtiden.