Om Eldon Installation

Vi är

Eldon Installation är ett framtidsfokuserat företag med en historia värd att berättas. 1922 startades Nässjö-företaget som utvecklats från en familjeägd elinstallationsfirma i den Småländska järnvägsstaden, vidare till ett specialinriktat bolag som idag ägs av Simonssongruppens investmentbolag Huset Invest. Vi ser stora utvecklingsmöjligheter inom alla produktområden och har tillsammans med Simonssongruppen startat upp en kraftig expansionsfas.

 

Vårt arbete bidrar till en säker och energieffektiv utveckling av samhället genom att leverera elfördelningssystem, lågspänningskomponenter och laddinfrastruktur. Vi ansvarar för hela processen av våra produkter genom produktutveckling, försäljning, konstruktion, kalkylering, montering och leverans. Vårt arbete tryggar både elsäkerheten och miljöbesparingen.

Vår vision

Med produkter och tjänster som vi är stolta över och vill att kunden ska känna förtroende för. Våra funktioner är enkla för elinstallatören och självklara för användaren. Dessutom verkar vi inom en bransch med en spännande framtid där vår historia och engagemang är en stor styrka. Som arbetsplats vill vi vara ett bevis på att god sammanhållning som genomsyras av kompetens, engagemang och stolthet är ett vinnande koncept.

En del av Simonssongruppen

Sedan våren 2017 ingår Eldon Installation i den privatägda Simonssongruppen där Stig-Olof Simonsson är huvudägare. Genom Simonssongruppen har Eldon Installation en stark och långsiktig ägare med ett stort nätverk av företag och personer verksamma inom olika branscher, något som också våra kunder kan dra nytta av på olika sätt. Simonssongruppens ambition är att växa ytterligare, såväl organiskt som genom företagsförvärv. Vi är måna om den företagskultur som byggts upp inom koncernen, präglad av värme och ödmjukhet mellan såväl medarbetare som i våra kundrelationer. För mer information om Simonssongruppen besök www.simonssongruppen.se.

Närmare 100 år i branschen

Sverige är ett av världens mest innovativa länder som gett världen blixtlåset, säkerhetständstickan, dynamiten, tetraförpackningen, Bluetooth, Skype och Spotify. Även inom Eldon Installation finns den svenska innovationskulturen där man utvecklats från att ha sålt rent el-materiel till smarta färdiga produkter som erbjuder maximal kundnytta.

 

Eldon Installations rötter går tillbaka till 1922.

Eldon grundades i Nässjö 1922 och hette från början Elektro Ljus & Kraft. Företaget sålde elmateriel och radioapparater och utförde elektriska installationer på den svenska marknaden.

1948, efter att ha utvecklat elektriska...

history-image