Vi vill bidra till din framgång!

Vår affärsidé

Eldon Installation erbjuder elfördelningssystem upp till 5000 A och lågspänningskomponenter till den skandinaviska industrin och fastighetsmarknaden. Eldon Installations unika kunnande, vår historia och vårt innovativa nytänkande har gett oss en stark position på marknaden. Vi kan därför erbjuda hållbara produkter med hög kvalitet, kombinerat med djup kunskap och lång erfarenhet. Dessa styrkor kombinerat med vår vilja att arbeta nära våra kunder garanterar optimala lösningar.

Vår vision

Eldon Installation ska vara det självklara valet för lösningar inom området elfördelnings-system. För att uppnå en sådan position måste vi arbeta hårt för att nå upp till en hög nivå av professionalism och stabila, långvariga relationer.

Vår huvudsakliga styrka på marknaden är att vi kan leverera kompletta system, vi har alla delarna och vi kan erbjuda en totallösning. Vårt mål är att våra kunder ska tycka att det är smidigt att jobba med oss i och med att de inte behöver handla från flera olika leverantörer. Vi vill se oss som en systemleverantör som levererar en komplett lösning.

Eldon Installation har ett antal mervärden som är viktiga för oss:

• Vi har en flexibel tillverkningsprocess med utvalda strategiska samarbetspartners och egen montering

• Vi kan utföra platsbesök där anläggningen ska installeras

• Vår konstruktionsavdelning har medarbetare med gedigen erfarenhet och vi erbjuder både konstruktionsstöd samt teknisk support

• Om så önskas erbjuder vi kundanpassad serietillverkning

• Vi kan hantera apparatservice

En del av Simonssongruppen

Sedan våren 2017 ingår Eldon Installation i den privatägda Simonssongruppen där Stig-Olof Simonsson är huvudägare. Genom Simonssongruppen har Eldon Installation en stark och långsiktig ägare med ett stort nätverk av företag och personer verksamma inom olika branscher, något som också våra kunder kan dra nytta av på olika sätt. Simonssongruppens ambition är att växa ytterligare, såväl organiskt som genom företagsförvärv. Vi är måna om den företagskultur som byggts upp inom koncernen, präglad av värme och ödmjukhet mellan såväl medarbetare som i våra kundrelationer. För mer information om Simonssongruppen besök www.simonssongruppen.se.

Kundanpassade lösningar

Vi på Eldon Installation sätter alltid kunden i centrum och strävar efter att leverera användarvänliga produkter som ger maximal kundnytta. Vi vill att det ska vara enkelt för dig som kund att hitta lösningen för just dig.

Närmare 100 år i branschen

Sverige är ett av världens mest innovativa länder som gett världen blixtlåset, säkerhetständstickan, dynamiten, tetraförpackningen, Bluetooth, Skype och Spotify. Även inom Eldon Installation finns den svenska innovationskulturen där man utvecklats från att ha sålt rent el-materiel till smarta färdiga produkter som erbjuder maximal kundnytta.

 

Eldon Installations rötter går tillbaka till 1922.

Eldon grundades i Nässjö 1922 och hette från början Elektro Ljus & Kraft. Företaget sålde elmateriel och radioapparater och utförde elektriska installationer på den svenska marknaden.

1948, efter att ha utvecklat elektriska...

history-image